Uitrusting

Diervriendelijkheid van de optoming is van groot belang. Te strak aangesnoerde neusriemen
(minder dan twee vingers ruimte tussen de neusriem en neus), te strak aangesnoerde kinkettingen, neusriemen waarin ijzer is verwerkt, slecht passende hoofdstellen en zadels zijn niet toegestaan.
De jury kan op elk moment de optoming van een combinatie controleren en besluiten een combinatie uit te sluiten als een en ander niet aan de in dit regelboek geformuleerde uitgangspunten voldoet of dieronvriendelijk gebruikt wordt.

Muziek

Ook wordt er bij alle onderdelen op muziek gereden welke door de deelnemer zelf dient te worden meegenomen. Voorzien van label met naam van de ruiter en onderdeel dient de muziek ruimschoots voor aanvang ingeleverd te worden bij het secretariaat. Dit kan door middel van een cd of USB-stick waar de muziek opstaat.
Het is handig om ervoor te zorgen dat de muziek zowel op cd en USB-stick staat omdat niet elk systeem zelf gebrande cd’s ondersteund.
De ruiter is zelf verantwoordelijk de ingeleverde muziek na afloop weer op te halen

Wedstrijd kleding

WE kent geen showkleding, maar een verzorgde outfit hoort/scoort wel degelijk.
Uitgangspunt is dat ruiter en paard een passend geheel vormen in de traditie van het land van herkomst van de ruiter of in de traditie van het land van herkomst van het paard. In beide gevallen is een uitrusting in gedekte kleuren verplicht.
Een passende outfit kan bijvoorbeeld bestaan uit:
Kleuren: voorkeur voor sobere kleuren: aardetinten, wit, beige en zwart.
voorbeeld kleding
nl_NLNederlands