Fort de Roovere
Wij nodigen u en uw team graag uit voor deze unieke wedstrijd!
Welkom op dit Europees evenement
Jaarlijks wordt er op Hemelvaart door de landelijke rijvereniging Prins Auvergne een groot regionaal concours georganiseerd; Concours Hippique.
Concours Hippique wordt verreden op de historische locatie van Fort de Roovere, te Halsteren (Noord-Brabant, Holland).
Wij kunnen mededelen dat vanaf 2019 ook de Working Equitation een prominente rol in mag gaan nemen op dit concours. Het team van Manege de Paardenhoeve organiseert deze tweede editie een meerdaagse internationale wedstrijd.
De voorinschrijving is al begonnen, dit kun je doen via het e-mail adres wedstrijd@manegedepaardenhoeve.nl met de vermelding in welke klasse je wilt meedoen M/Z Masters Senior of M/Z Young riders. Binnenkort komt ook hier nog nadere informatie op deze website.
Fort de Roovere is een belangrijk onderdeel van de Brabantse geschiedenis als onderdeel van de West-Brabantse waterlinie. Een van Hollands oudste militaire verdedigingslinies, welke werd aangelegd in 1628. De waterlinie, en daarmee Fort de Roovere, werden gebouwd met als doel de steden te beschermen tegen Spaanse aanvallen, en de Eendracht (de natuurlijke vaarwegen) te beschermen. In de daaropvolgende eeuwen werd het fort meermaals gebruikt in de strijd bij veldslagen tegen de Spanjaarden, de Fransen en de Belgen zochten de Hollandse burgers hun toevlucht in het Fort.
Internationale Working Equitation wedstrijd
Hemelvaart 2020 gaan deze landen opnieuw de strijd aan met elkaar. Echter ditmaal in een vriendelijke, sportieve battle. Tijdens deze meerdaagse internationale wedstrijd nodigen wij ruiters uit de verschillende Europese landen, uit om deel te nemen. Wij hopen u en uw team ook te mogen ontvangen
Officials
Tijdens deze internationale Working Equitation wedstrijd worden de verschillende onderdelen door twee juryleden beoordeeld. Beide erkende (internationale) FITE-juryleden. Gedurende de wedstrijd zullen zij ondersteund worden door een parcoursbouwer, paddockofficers (deze zorgen ervoor dat het paardenwelzijn tijdens de wedstrijd volgens de regels van de FITE/FEI gehandhaafd worden), het team van vrijwilligers en niet te vergeten door het team van Manege de Paardenhoeve.

Paddock-officers

Hun directe aanwezigheid in het paddock-gebied is verplicht.
Zijn rol is incidenten te rapporteren bij de jury die zich voordoen tijdens het losrijden en het losrijden te organiseren volgens de startvolgorde. Controle over de juiste ruiter, het dragen van de cap, correctheid van de optoming (neusriem en kinketting), controle op bloed etc.

Tevens zorgt de paddockofficer ervoor dat de ruiter op tijd klaar staat en de juiste ruiter binnen gaat.

Stalling van uw paard

Gedurende het evenement bieden wij huisvesting aan voor uw paard.
Er zijn boxen beschikbaar welke 24 uur per dag onder toezicht staan. Het wedstrijdterrein is vanaf 22.00 tot zonsopgang gesloten en het stallencomplex is alleen toegankelijk voor de ruiters en hun team.
Er is voldoende ruimte om uw spullen veilig op te ruimen.
Bij aankomst vindt u een goed gevulde box, daarnaast is er bodembedekking aanwezig voor de duur van het evenement.
Uw paard ontvangt (wanneer gewenst) hooi van goede kwaliteit.
Er is onbeperkt vers/ schoon water ter beschikking, echter is er geen automatisch drinksysteem
aanwezig. Denkt u zelf aan een stevige ton of emmer?!
U verzorgt zelf het krachtvoer van uw paard.

Omdat het evenement door vrijwilligers georganiseerd wordt, vragen wij u na afloop van het evenement voor u vertekt de boxen schoon achter te laten

 

nl_NLNederlands